English

Hawai'i Hula tánc

"Hula is the language of the heart, therefore the heartbeat of Hawaiian people”

"A Hula a szív ritmusa, minden Hawai'i szívének dobbanása”

(King David Kalakaua)

 

A Hawai'i Hula tánc egy olyan komplex tánc - művészeti forma- amely főleg kézmozdulatokkal és az egész test ringásával történeteket mesél el. A táncosok együtt lélegeznek a dobok ritmusára, egyénenként, mégis egységben mutatják meg táncukkal a dalokat, a természetet, úgy, mint mikor hajlong egy fa a szélben, vagy mikor hullámokat vet a víz az óceánban, illetve kifejezik az érzelmeket, mint a például a szerelem, az öröm, a fájdalom, a vágy. A cél a mesélendő történet legtisztább bemutatása, a táncosok közötti egység létrehozása.

A Hula szó azt jelenti elsődlegesen: "tánc, mely meggyújtja a belső tüzet". Belső utazás, fejlődés a mozgás által, maga az öröm forrása. Ez a hawai'i stílusú tánc két csoportba sorolható: az egyik a kahiko, ami egy hagyományosabb stílusú tánc tradicionális viseletben, és az auana, ami modern stílusú tánc, amit általában modern Hawai'i ruhában táncolnak. A táncosok különféle kiegészítőket viselnek, melyek kötődnek a táncokhoz, szimbolikus jelentést hordoznak. Az AlohaFashion segítséget nyújt a Hula táncosoknak abban, hogy a gyakorlások, fellépések alkalmával a megfelelő viseletben tudjanak táncolni.

 

Amennyiben szeretne ezzel a gyönyörűséges Hawai'i tánccal megismerkedni, kérem látogasson el a www.hulaspirit.hu vagy a www.hawaiitancok.hu oldalra. 

Ajánlataink

Utazás

Minden kedves utazni vágyót várunk szeretettel ajánlatainkkal. Tovább

Akcióink

Látogasson el akciós oldalunkra, ahol termékeinket találja. Tovább
Kapcsolatfelvétel